Medewerker positief getest op corona Pro Persona Wolfheze

Een medewerker van Pro Persona in Wolfheze is positief getest op corona. De medewerker werd door broncontactonderzoek van de GGD benaderd om zich te laten testen. De medewerker heeft dit direct gedaan en is sinds dit contact met GGD niet meer op het werk geweest. Tussen het contact met de mogelijke externe besmettingsbron en verzoek GGD is de medewerker drie dagen werkzaam geweest in Wolfheze.

Uit het interne contactonderzoek is duidelijk geworden dat de medewerker nauw contact heeft gehad met een andere medewerker en werkzaam is geweest op de dagbesteding (Jupiter en Tuinderij) en een gehele dag in de Beveiligde Intensive Care-unit (BIC) binnen Wolfheze.

Uit voorzorg heeft Pro Persona de afdelingen van de cliënten die aanwezig waren bij de dagbesteding in quarantaine geplaatst. Deze cliënten worden vandaag allemaal getest. Dat deze afdelingen in quarantaine worden geplaatst komt overeen met richtlijnen GGD. In totaal betreft het 25 afdelingen waar deze cliënten worden behandeld.

De BIC waar de medewerker twee dagdelen heeft gewerkt en langdurig in contact geweest is met zowel cliënten als medewerkers wordt in quarantaine geplaatst en daar zullen alle cliënten en medewerkers worden getest. Deze extra maatregel heeft vooral te maken met het feit dat de medewerker in een gesloten ruimte langdurig in contact geweest is met cliënten en medewerkers en daardoor de kans op mogelijke besmetting groter is dan op de dagbestedingsafdelingen. Voor de medewerkers van de BIC afdeling zullen extra maatregelen moeten volgen zoals reizen met eigen vervoer, chirurgische mondmaskers dragen en thuis in thuisquarantaine gaan. Dit geldt alleen voor de BIC en niet voor alle andere afdelingen die in quarantaine zijn binnen Pro Persona Wolfheze.

“Met deze stevige maatregelen, die helaas een enorme impact heeft voor onze cliënten en medewerkers, willen we een eventuele verdere verspreiding op ons terrein voorkomen en beheersbaar houden”, aldus Frank Hengeveld, voorzitter Centraal Crisisteam Pro Persona en directeur MultiComplexe Zorg Pro Persona. De aanpak van testen van cliënten en medewerkers is conform richtlijnen GGD opgezet.

Pro Persona test vandaag ongeveer veertig cliënten en rond de vijftig medewerkers worden door de GGD getest.