Oproep cliëntenraden: help en laat je helpen tijdens coronacrisis

Bij elkaar uit de buurt blijven

Het coronavirus heeft voor iedereen gevolgen. De nabijheid van elkaar wordt door alle maatregelen op de proef gesteld. We zorgen nu vreemd genoeg het beste voor elkaar door bij elkaar uit de buurt te blijven.

Anders communiceren

We hebben ineens te maken met een andere manier van communiceren en omgaan met elkaar. Op dit moment kunt u vaak alleen via telefoon of beeldbellen met uw hulpverlener in contact komen. De een gaat daar anders of gemakkelijker mee om dan de ander. We hebben niet allemaal dezelfde beleving daarbij.

Gevolgen van de crisis

Ook voor uw hulpverlener is het een vreemde situatie. De nabijheid die u gewend was krijgt soms via beeld of telefoon een ander karakter. Ook kan het zijn dat de klachten waar u last van heeft en waarvoor u in behandeling bent, wat ánders komen te liggen als gevolg van de coronacrisis. Bespreek dit met uw behandelaar.

In deze tijd is het voor iedereen zwaarder om tot een goede kwaliteit van zorg te komen. Als u nu problemen of klachten ervaart bij uw behandeling, bespreek dat met uw behandelaar, of de PVP (patiëntvertrouwenspersoon). U kunt ook contact opnemen met uw Cliëntenraad.

We hopen dat u met uzelf, de situatie en met uw hulpverlener, behandelaar geduld kunt opbrengen. De cliëntenraden van Pro Persona wensen u gezondheid en de nodige sterkte toe.