Mondmaskerbeleid binnen Pro Persona

Pro Persona volgt zo veel mogelijk de landelijke adviezen omtrent het dragen van een mondmasker, maar we zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid van onze cliënten, bezoekers en medewerkers. Dus kunnen regels soms afwijken als de situatie daarom vraagt.. Per 10 juli hebben we onze richtlijnen – na twee weken versoepelen – weer aangescherpt vanwege oplopende besmettingen. Op de klinische afdelingen is het weer verplicht om een chirurgisch mondmasker te dragen. Als er plaats genomen wordt aan tafel of bureau en er 1,5 meter afstand gehouden kan worden, kan het masker afgezet worden. Dit geldt voor zowel personeel als bezoek.

Zo ook bij de algemeen publieke ruimtes van Pro Persona, mits die groot genoeg zijn om anderhalve meter afstand te bewaren. Hieronder vallen de hallen, gangen, wachtruimtes en toiletten. Het is van belang dat je je ook nog aan de overige coronamaatregelen houdt.

Ambulante cliënten
Bij het betreden van één van de locaties van Pro Persona zijn ambulante cliënten verplicht om een (niet medisch) mondmaker te dragen. Mocht je het mondmasker een keer vergeten zijn, kan er (eenmalig) een mondmasker door de receptie of verpleging verstrekt worden.

Bezoekers
Als er plaats genomen wordt op 1.5 meter afstand van de opgenomen cliënt mag het mondmasker afgezet worden. Receptie of verpleging kan bezoeker (eenmalig) van chirurgisch mondmasker voorzien. Op klinische afdelingen moeten bezoekers zich registeren voor eventueel bron-contactonderzoek. Deze gegevens worden na 14 dagen vernietigd.

Basisregels blijven van kracht
De basisregels tegen de coronaverspreiding gelden nog steeds. Blijf met verkoudheidsklachten thuis. Meld je af bij jouw hulpverlener en laat je testen. Houd 1,5 meter afstand, desinfecteer je handen bij binnenkomst en kom alleen, indien niet anders afgesproken met je hulpverlener. Ook dien je je te melden bij de receptie voor een korte controle.

Gebruik mondmasker
Hoe gebruik je nou precies een mondmasker? Desinfecteer je handen voor je het masker opzet. Pak het masker alleen bij de elastieken vast. Bedek je mond, neus en kin met het masker en klem het masker goed vast bij de neus. Raak het masker daarna zo min mogelijk aan.

Was de herbruikbare maskers na elk gebruik op 60 graden. Wegwerpmondmaskers kunnen worden weggegooid na elk gebruik bij het restafval.